Hjemme hos Berith Pauline

16 May

«Jeg er ikke barnslig men jeg har fortsatt barnet i meg, og det kommer jeg til å ha så lenge jeg lever! Jeg håper at jeg blir like gammel som min bestemor. Hun ble 105!»
-Berith Pauline Olderskog

Det er første påskedag og fotograf Lena Knutli og jeg drar på besøk til Skribent og rikssynser Berith Pauline Olderskog.

Det er et stort smil som tar i mot oss på Olderkog. Berith Pauline er vårlig antrukket i en blomstrete bomullskjole. Hun geleider oss inn i en oase av en stue som er stappfull av ting. Familiebilder, kunstige blomster, porselensdukker, antikviteter, påskepynt, hekleduker, innrammede avisutklipp, bøker, dukkeklær og nips i skjønn forening.

«Jeg har min egen teknikk når jeg tørker støv» ler Berith Pauline og legger til at hun ikke har noe til overs for sånne støvbørster av mikrofiber. «Nei, det er bare noe tull!»

BP_Olderskog_03.jpg

Over sofaen henger et diplom fra VG-TV, som hun fikk da hun ble portrettert i serien Et Rikere Norge, og rett ved henger en strikket barnekjole. Dette er dåpskjolen hennes som hun pleide å bruke som dukkekjole da hun var lita jente. De gamle dukkene hennes og de fine dukkeklærne som moren hennes sydde til henne som barn er dandert fint i stuen. Berith har tatt vare på det meste fra livet sitt.

BP_Olderskog_01.jpg

Berith Paulines mange gjenstander betyr noe for henne. Det er ting som er samlet fra flere epoker i livet og mange av tingene har hun arvet etter moren og besteforeldrene. «Tingene fremkaller gode minner» sier Berith.

«Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort hvis jeg måtte flytte til en liten leilighet, slik som mange på min alder gjør. Alle tingene er like viktige for meg», sukker Berith Pauline.

«Det hadde blitt veldig vanskelig å velge bort ting. Her er gaver fra barnebarna og ungene mine, ting som jeg har blitt glad i. Det ville jeg aldri ha kvittet meg med på grunn av dårlig plass!».

BP_Olderskog_02.jpg

Berith Pauline er også lidenskapelig opptatt av klær. 69 åringen har tatt vare på de fleste klærne sine fra hun var ung og frem til nå. Og de passer henne fortsatt! Det er ikke ofte man ser eldre damer som fortsatt bruker klærne sine fra 50-, 60-, ot 70-tallet! Da Berith Pauline var i 70 årsdagen til sin gode venninne Lillian, tok hun frem igjen kjolen som hun kjøpte til venninnens 30 årsdag. «Jeg tok på meg kjolen for å ære ho Lillian» sier den flotte damen og spretter opp av sofaen for å hente kjolen sånn at vi kan få se.

BP_Olderskog_04.jpg
Advertisements

Én kommentar to “Hjemme hos Berith Pauline”

  1. Anonym 16. mai 2011 kl. 22:50 #

    Så fin som hu er!.)
    Gleder meg forresten til å tre på meg hippiehippiesjolen min tl 70 årsdagen din, Marthe!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: