Luisa Casati

1 jun

Luisa Marchesa Casati hadde et mål fra hun var ganske ung: Å bli et levende kunstverk!

Luisa Casati (1881-1957) var bare 15 år gammel da foreldrene døde, og hun og hennes eldre søster ble Italias rikeste kvinner.

Den eksetriske kvinnen var kunstinteressert og likte å omgi seg med vakre og kuriose gjenstander og hun sjokkerte aristokratiet med sine bisarre bekledninger som avslørte hennes makabre tilbøyeligheter. Hun var høy, svært tynn og hadde rødt krøllete hår. Hun var likblek og hennes grønne øyne var innrammet med kullsort sminke og løsvipper.

Hun var svært opptatt av eksklusive klær, smykker og eksotiske dyr. Hun brukte levende slanger som smykker og skal ved en anledning ha brukt en død høne som stola.

2010-10-28-marchesa.jpg

Luisa Casati var beryktet for sine nattlige vandringer der hun gikk tur med sine tamme pantere med diamantbesatte halsbånd. Selv gikk hun naken under pelskåpen.

Hun reiste verden rundt og samlet på slott og vakre eiendommer. Hun omga seg med nakne, mannlige tjenere som var forgyllt med bladgull, og hun pleide å sitte til bords med livløse voksdukker når hun spiste middag.

Hun arrangerte også mørkemesser og maskeradeball for sine mange venner.

tumblr_lb42a9t18m1qbeumgo1_500.jpg

En gang skal hun ha fått sin privatsjåfør til å drepe en kylling for så å helle blodet over de hvite armene hennes fordi hun likte mønstret som oppsto på huden når blodet størknet.

Luisa Casati ble portrettert av en rekke kunstnere og hadde en periode et eget museum med over 130 portretter av seg selv. Hun har også vært en stor inspirasjonskilde for mange kjente kunstnere og klesdesignere etter sin død.

Les mer om den beryktede overklassekvinnen her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: