Den lille damen med elefantsmykkene

19 aug
Iris-Apfel-1-e1305624650482.jpg

Foto: Bruce Weber

I følge denne saken (The Observer) karakteriserer hun seg selv som en «geriactric starlet» en selvmotsigelse som kan oversettes til et «forfallent stjerneskudd», eller en «aldrende nykommer».

8f966de46733c332__wm_models_just_wm_management_paris_mannequin_mannequinat_fashion_famous_Iris_Apfel_1.preview.jpg

I 2005 ble 80 plagg fra Iris Apfel sin garderobe stilt ut under navnet «Rare bird of Fashion» på Metropolitan Museum’s Costume Institute. Utstillingen ble en suksess, og den fargerike damen fikk plutselig status som stilikon. Både designere og motemagasiner fikk øynene opp for den da 83 år gamle damen som kom som et friskt pust i den ellers så forutsigbare moteverdenen.

Hennes annerledeshet og uvalige sammensetninger av sterke farger, vintageklær og smykker har gjort henne til et stilikon.

Store tunge smykker, gjerne mange på en gang, og klær med store mønstringer kler den spebygde damen, og hun bruker gjerne smykker som egentlig er laget for hester og elefanter. Hva som er verdifullt for Apfel er uavhengig av om det er ekte juveler eller billig juggel. Alt som gir henne positive opplevelser og glede i hverdagen er verdifullt.

Iris Apfel er utdannet kunsthistoriker og startet tekstilfirmaet Old World Weavers sammen med sin mann Carl Apfel. Den kreative damen har også arbeidet som interiørdesigner. Denne bakgrunnen forklarer nok hennes interesse for fri lek med klær og styling. Hun regelrett sprenger den velkjente formingslærerlooken til nye dimensjoner, med en selvsikkerhet som bare en 89-åring kan klare.

Iris-Apfel-2.jpg

Iris Apfel sammen med sin mann Carl.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: