Diana Vreeland

14 feb

“A little bad taste is like a nice splash of paprika. We all need a splash of bad taste—it’s hearty, it’s healthy, it’s physical. I think we could use more of it. No taste is what I’m against.”

-Diana Vreeland

by_Priscilla_Rattazzi_1982.sized

Diana Vreeland var en original dame som var mer opptatt av drømmer og fantasi enn virkelighet. Ingen moteredaktør har vært så innovativ og inspirerende som henne.

Da hun ble redaktør for motebladet Vogue i 1963 fikk hun mote til å engasjere. Og hun sjokkerte verden med fantasifulle moteserier som viste de innerste drømmene til den frigjorte 60-talls kvinnen.

Hun var tiltrukket av det som var annerledes eller vulgært og hun fulgte aldri strømmen. Hun var en foregangskvinne som tenkte annerledes. Vreeland skjønte at mote ikke bare handlet om overfladisk skjønnhet, og var opptatt av det unike i menneskene. Hun inspirerte fotografene til å satte fokus på modellenes spesielle særtrekk og karakter. Da hun skulle portrettere Barbara Streisand fokuserte hun på den store nesa hennes for å at folk skulle legge merke til henne.

I tillegg til klærne var hun også opptatt av å vise menneskene og strømningene i samfunnet. På denne måten brukte hun mote til å fortelle engasjerende historier og drømmer fra samtiden.

Diana Vreeland hadde ingen formell utdannelse. Det var hennes åpenhet, nysgjerrighet og kreativitet som gjorde henne i stand til å forutse hvor den moderne kvinnen var på vei. Disse egenskapene gjorde henne til en svært innflytelsesrik kvinne og et moteikon.

32_hq

diana_vreeland__2_

Frem til 25. februar 2013 viser NRK nett-TV dokumentaren «The eye has to travel» som handler om den fantastiske damens liv og virke.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: