Brannslukkersken Firebell Lil Coit

4 mar

Lillie Hitchcock Coit var en eksentrisk dame som levde i San Fransisco fra 1843- 1929.

Helt fra hun var liten viste hun stor interresse og fascinasjon for brannmenn. Dette skulle bli en lidenskap som fulgte henne gjennom livet.

Første gang hun deltok i brannkorpset var hun femten år gammel. Hun hadde sett at Knickerbocker maskinen (en hånddrevet brannvogn med håndpumpe) som var på vei mot en varslet brann, var underbemannet og at mannskapet slet med å få den tunge vognen frem. Da hadde unge Lillie kastet fra seg skolebøkene og sprunget til for å hjelpe brannmennene. Hun ropte til de forbipasserende at de måtte hjelpe til med å dra og sammen fikk de vognen opp bakkene til brannstedet. Etter denne frivillige bragden fikk hun tilnavnet Firebell Lil, og status som maskot på brannvognen. Hun meldte seg også som frivillig i byens brannkorps og bar brannmannhjelmen med stor stolthet.


LHCoit39179

 

Det var svært uvanlig for en ung kvinne å engasjere seg i slikt arbeid og folk spredde rykter om at hun led av pyromani. Den eksentriske damen røykte også sigar og brukte langbukser lenge før dette var akseptert blandt damene.

Firebell Lil likte også gambling og pleide å kle seg ut som mann for å komme inn på herreklubber for å spille. Det sies at hun skal ha barbert hodet sitt for å få parykkene til å sitte pent.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: